Καθώς το Facebook προσπαθεί να αφήσει πίσω τον ντόρο που προκλήθηκε από την μεγαλύτερη παραβίαση λογαριασμών μέχρι στιγμής, η εταιρεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μας παρουσιάσει ένα νέο προϊόν που θα φέρει την κάμερα και το μικρόφωνο στο σαλόνι σου. Τόσο το Facebook Portal όσο και το μεγαλύτερο Portal Plus, είναι έξυπνες οθόνες που εστιάζουν στο video chatting.

Τα πρώτα προϊόντα hardware τα οποία προωθούνται εμπορικά υπό το Facebook brand, τα Portals μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κλήσεις σε άλλους χρήστες Portal ή σε οποιονδήποτε έχει Facebook ή Facebook Messenger. Τα Portals μπορούν να προβούν σε αναπαραγωγή μουσικής μέσω του Spotify, του Pandora ή να κάνουν stream video από το facebook Watch, αλλά πρόκειται σε κάθε περίπτωση για πολύ περιορισμένες συσκευές. Δεν μπορείτε καν να κάνετε browse το Facebook.

Το μικρότερο Portal παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το Amazon Echo Show, ενώ το μεγαλύτερο είναι σαν αυτά από τα οποία δίνετε την παραγγελία σας σε fast food. Η αλήθεια είναι, ότι το μεγαλύτερο Portal, είναι καλύτερο για το σαλόνι ενώ το μικρότερο για χώρους όπως η κουζίνα. Το Portal έχει σχεδιαστεί για να απλοποιήσει το video chatting με την wide-angle camera που έχει ικανή να προβεί στην αναγνώριση του σώματος και την παρακολούθηση των κινήσεων. Κάνει πιο άνετο το chatting από το να κρατάς ένα τηλέφωνο στο πρόσωπό σου για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το Facebook τονίζει, ότι το Portal έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι μοιράζεσαι ένα μεγάλο δωμάτιο με τους ανθρώπους που μιλάς.

Μόλις η συζήτηση ξεκινήσει, η κάμερα της συσκευής αυτόματα θα βρει τους ανθρώπους στο δωμάτιο και θα τους διατηρήσει στο frame. Αν πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στο χώρο, η κάμερα θα χρησιμοποιήσει το wide angle mode για να τους χωρέσει όλους. Αν βρίσκεται μόνος ένας άνθρωπος, η κάμερα θα κάνει zoom για να εστιάσει στο πρόσωπο. Να σημειωθεί, ότι η διάθεση του Portal έχει καθυστερήσει, εξαιτίας των εξελίξεων με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica με τους Αμερικανούς να αναφέρουν ότι δεν εμπιστεύονται την εταιρεία.

Επιπλέον, δεν έχει ενσωματώσει δυνατότητες εγγραφής βίντεο, σε μια προσπάθεια ο κόσμος να το εμπιστευθεί. Η ποιότητα του video chatting είναι αρκετά καλή και σε πιο υψηλό επίπεδο από εκείνη που προσφέρει το Facebook Messenger. Το μικρότερο μοντέλο έχει οθόνη των 10 ιντσών με ανάλυση 720p και δυο ηχεία, ενώ το μεγαλύτερο έχει οθόνη 15.6 ιντσών με 1080p, ενώ φέρει και περιστρεφόμενη οθόνη.

Η συσκευή έχει και τα αρνητικά. Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε Youtube, δεν υπάρχει web browser, ούτε δίνεται πρόσβαση στα WhatsApp και Instagram. Και δεν μπορείτε καν να στείλετε και να λάβετε μηνύματα στο Facebook. Η τιμή του Portal διαμορφώνεται στα $199 και του Portal Plus στα $349.

Let’s block ads! (Why?)