Η Lenovo έχει ήδη κυκλοφόρησε δύο (υβριδικά) smartwatches φέτος, το Watch 9 και το Watch X. Σήμερα, ανακοίνωσε δύο νέα, το Lenovo Watch S, ένα ακόμα υβριδικό smartwatch, και το Lenovo Watch C, ένα smartwatch για παιδιά.

Lenovo Watch S

Το Lenovo Watch S είναι ένα ρολόι που θα λέγαμε ότι στέκεται ανάμεσα στο Watch 9 και το Watch X. Είναι στην πραγματικότητα ένα Watch 9 με νέο σχεδιασμό καντράν, γυαλί από ζαφείρι και λουράκι από δέρμα μοσχαριού. Δεν έχει OLED οθόνη όπως το Watch X και επίσης δεν έχει αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, μετρητή πίεσης αίματος και όλους τους άλλους αισθητήρες για τους οποίους μπορεί να υπερηφανεύεται το Watch X.

Στις ιδιότητες του Watch S συγκαταλέγονται η παρακολούθηση ύπνου, η καταμέτρηση θερμίδων και η καταγραφή του αριθμού των βημάτων που κάνει ο κάτοχός του. Μπορεί επίσης να ειδοποιεί για κλήσεις και μηνύματα με δόνηση. Όλα αυτά μπορούν να προβληθούν και να προγραμματιστούν μέσα από την εφαρμογή Lenovo Watch στο smartwatch. Το Watch S έχει επίσης 5 ATM ανθεκτικότητα στο νερό.

Η Lenovo χρεώνει ¥ 238 (€ 30) για το Watch S και διατίθεται σε μαύρο και κόκκινο χρώμα. Θα κυκλοφορήσει στο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της Lenovo στις 30 Οκτωβρίου στις 10 π.μ.

Lenovo Watch C

Το Lenovo Watch C είναι για παιδιά και σε αντίθεση με το Watch S, είναι ένα κανονικό smartwatch. Διαθέτει μια τετράγωνη AMOLED οθόνη διαγωνίου 1,3 ιντσών που καλύπτεται από Gorilla Glass. Πάνω από την οθόνη υπάρχει μια κάμερα την οποία μπορεί να χειρίζεται ο γονιός από απόσταση για να τραβήξει μια φωτογραφία κατά διαστήματα ώστε να γνωρίζει ότι το παιδί είναι ασφαλές.

Το Watch C διαθέτει GPS (Glonass, A-GPS) για παρακολούθηση θέσης και μπορεί να συνδεθεί μέσω Wi-Fi. Έχει επίσης ενσωματωμένη πυξίδα. Με την εφαρμογή που το συνοδεύει, ο κηδεμόνας μπορούν να ορίσει τη θέση του σπιτιού και του σχολείου και να λαμβάνουν μια ειδοποίηση όταν το «αστέρι» τους φτάνει σε οποιοδήποτε από αυτά τα μέρη.

Φέρει επίσης ηχείο και μικρόφωνο σε περίπτωση που χρειαστεί να μιλήσετε με το παιδί σας. Τα παιδιά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το ρολόι για να καλέσουν τους φίλους τους που κατέχουν το ίδιο είδος ρολογιού. Η Lenovo έχει επίσης συμπεριλάβει ένα πλήκτρο SOS για επείγουσες καταστάσεις. Το ρολόι διαθέτει πιστοποίηση IPX7 και λουράκι σιλικόνης. Η Lenovo λέει ότι έχει πάχος 12,8 χιλιοστά και ζυγίζει μόλις 42 γραμμάρια.

Το Watch C έρχεται σε μπλε και ροζ χρώμα και διατίθεται στη τιμή των ¥ 399 (€ 50). Το πρώτο flash sale έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου στο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της Lenovo.