Παρακάτω είναι η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του Ubuntu 18.10 ‘Cosmic Cuttlefish’.

Καλύπτοντας την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση, η λίστα με τα ‘πράγματα’ που πρέπει να κάνουμε μετά την εγκατάσταση του Ubuntu 18.10 είναι γεμάτη χρήσιμες συμβουλές και χρήσιμους δείκτες, οι οποίοι σας βοηθούν να εκμεταλλευτείτε περισσότερο την εγκατάσταση του Ubuntu.

Τίποτα πιο κάτω δεν είναι υποχρεωτικό, οπότε διστάσετε να επιλέξετε και να επιλέξετε τα βήματα που ισχύουν για εσάς. Επίσης, σας προσκαλούμε να επεκτείνετε τη λίστα στην ενότητα σχολίων με τις δικές σας προτάσεις!

Τέλος, αν βρείτε αυτή την ανάρτηση χρήσιμη, παρακαλώ μοιραστείτε την!

18 πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του Ubuntu 18.10

1. Μάθετε για το Ubuntu 18.10

Spoiler: Το Ubuntu 18.10 δεν διαφέρει πολύ από την έκδοση του Ubuntu 18.04 LTS . Εάν το έχετε χρησιμοποιήσει, θα είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο εμφάνισης του Cosmic και τον τρόπο λειτουργίας του.Οι μείζονες αλλαγές είναι λίγες και απέχουν μεταξύ τους και διατηρείται η τυπική διάταξη επιφάνειας εργασίας του Ubuntu.

Τούτου λεχθέντος, το Ubuntu 18.10 παρουσιάζει μια σειρά επιδιορθώσεων επιδόσεων που καθιστούν το συνολικό UI πιο ευαίσθητο. Αυτό, καθώς και μια σειρά από μικρές βελτιώσεις, σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός λόγος για αναβάθμιση.

Αναβαθμίστε την ταχύτητα παρακολουθώντας το βίντεο παραπάνω. Συνθέσαμε ειδικά για εσάς! Θα σας whizzes μέσω του τι νέο υπάρχει στο Ubuntu 18.10 χωρίς χνούδι και χωρίς padding.

Θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες;Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του Ubuntu 18.10

2. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις

Εάν εγκαταστήσετε το Ubuntu 18.10 την ημέρα κυκλοφορίας, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά όλοι οι άλλοι πρέπει να ελέγξουν για ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων και να εγκαταστήσουν όποια είναι διαθέσιμα.

Είναι αρκετά εύκολο να ελέγξετε για ενημερώσεις στο Ubuntu. Απλά ξεκινήστε το εργαλείο ενημέρωσης λογισμικού από το πλέγμα εφαρμογών (έχει ένα μπεζ εικονίδιο με ένα “A” πάνω του).Η εφαρμογή θα πραγματοποιήσει αυτόματη σάρωση για ενημερώσεις αφού την ανοίξετε.


3. Ενεργοποιήστε τους κωδικοποιητές πολυμέσων

εγκαταστήσετε κωδικοποιητές τρίτου μέρους

Το Ubuntu προσφέρει την εγκατάσταση κωδικοποιητών τρίτων μερών και περιορισμένων πρόσθετων στοιχείων (όπως το Adobe Flash plugin) κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αλλά είναι συχνά εύκολο να παραβλέπεται η επιλογή, καθώς δεν έχει ελεγχθεί από προεπιλογή.

Πρέπει να εγκαταστήσετε κωδικοποιητές μέσων για την αναπαραγωγή αρχείων MP3, να παρακολουθήσετε ορισμένους τύπους βίντεο σε απευθείας σύνδεση και να επωφεληθείτε από τη βελτιωμένη υποστήριξη κάρτας γραφικών στο Ubuntu.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι ευχάριστα εύκολο να εγκαταστήσετε τους απαιτούμενους κωδικοποιητές και πακέτα. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί παρακάτω για να ξεκινήσετε:

Εγκαταστήστε τους κωδικοποιητές πολυμέσων στο Ubuntu


4. Ενεργοποιήστε την ελαχιστοποίηση του Dock Ubuntu σε περίπτωση κλικ

ελαχιστοποιήστε τη ρύθμιση σύνδεσης στο ubuntu dock

Στα αριστερά της επιφάνειας εργασίας του Ubuntu βρίσκεται η αποβάθρα του Ubuntu. Αυτή η γραμμή εικονιδίων καθιστά εύκολο το άνοιγμα, τη διαχείριση και την εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών που εκτελούνται και των εφαρμογών που είναι “καρφωμένες”.

Αλλά δεν είναι τέλειο.

Βλέπετε, μου αρέσουν οι εφαρμογές να ελαχιστοποιηθούν στο εικονίδιο Dock τους όταν κάνουν κλικ, αλλά η Ubuntu Dock έχει απενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία και η ρύθμιση για την ενεργοποίησή της είναι κρυμμένη .

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε την ελαχιστοποίηση του κλικ για το Ubuntu Dock, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή στην εφαρμογή ‘Terminal’ (την οποία μπορείτε να ανοίξετε πατώντας Super + T):

 gsettings set org.gnome.shell.extensions.dash-to-dock κλικ-δράση «ελαχιστοποίηση»

Τώρα, κάθε φορά που κάνετε κλικ στο εικονίδιο μιας τρέχουσας εφαρμογής, θα ελαχιστοποιηθεί στο εικονίδιό της ή, εάν ήδη ελαχιστοποιηθεί, θα αποκατασταθεί.

Μπόνους : Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε την αποβάθρα του Ubuntu στο κάτω μέρος της οθόνης, αν θέλετε. Απλά ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Αποθηκεύστε και επιλέξτε την επιθυμητή θέση οθόνης από το αναπτυσσόμενο μενού. Όπως και με το ελαχιστοποιητικό αποτέλεσμα, η αλλαγή θα τεθεί αμέσως σε ισχύ.


5. Συμμετοχή σε αναφορές συστήματος

Ένα στιγμιότυπο οθόνης της πρώτης σελίδας του Ubuntu.

Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε στο Ubuntu 18.10, θα σας υποδεχτεί η αρχική εφαρμογή εγκατάστασης του Ubuntu.

Αυτό το εργαλείο θα προσφέρει για να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο, το πρότυπο και στη συνέχεια να ρωτήσετε αν θέλετε να ενεργοποιήσετε την αναφορά συστημάτων:

Η σελίδα άδειας αναφοράς του Ubuntu

Ενώ αυτό ακούγεται τρομακτικό, δεν είναι. Στην πραγματικότητα, εξετάσαμε ποια δεδομένα συλλέγει το Ubuntu Report σχετικά με το σύστημά σας και, spoiler, όλα είναι αρκετά συνηθισμένα – χρήσιμα κοσμικά!

Επιλέγοντας να στείλετε λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση του συστήματός σας σε Canonical βοηθά τους προγραμματιστές του Ubuntu να μάθουν περισσότερα για το είδος υλικού και συσκευών που χρησιμοποιούμε όλοι. Και αν ξέρουν τι χρησιμοποιούμε όλοι, θα ξέρουν ποια μέρη του συστήματος θα επενδύσουν πόρους και εργατικό δυναμικό. 

Με την ενεργοποίηση του Ubuntu Report μπορείτε να βοηθήσετε το Ubuntu να βοηθήσει όλους!


6. Slim Down Firefox

πράγματα να κάνουμε - Firefox με τίτλο και χωρίς

Ο Firefox είναι ο προεπιλεγμένος περιηγητής ιστού του Ubuntu – και σωστά! Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης ανοικτού κώδικα, γρήγορου και συμβατού με τα πρότυπα λειτουργεί εξαιρετικά και μοιάζει εξαιρετικά.

Αλλά βρίσκω ότι το πρόγραμμα περιήγησης φαίνεται λίγο “μεγάλο” σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιώ. Ο Firefox χρησιμοποιεί μια παραδοσιακή γραμμή τίτλου παραθύρων από προεπιλογή. Αυτό κάνει το πρόγραμμα περιήγησης εύκολο να μετακινηθεί, αλλά αυξάνει σημαντικά το συνολικό δωμάτιο που αναλαμβάνει το “Chrome Chrome” του προγράμματος περιήγησης.

Ευτυχώς, ο Firefox κρύβει μια συμπαγή, εξομοιωμένη εμφάνιση στις ρυθμίσεις του .

Προχωρήστε στο στοιχείο ” Προσαρμογή” και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου “Γραμμή τίτλου” στο κάτω μέρος της σελίδας ρυθμίσεων. Το πρόγραμμα περιήγησης θα ενσωματωθεί άμεσα στη νέα, πιο ξεκάθαρη εμφάνιση του και θα έχετε περισσότερο χώρο στην οθόνη σας!


7. Μάθετε Χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου του Ubuntu

Συντομεύσεις πληκτρολογίου του ubuntu

Υπάρχουν διαθέσιμες 100 διαθέσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου του Ubuntu , που κυμαίνονται από τις συντομεύσεις του Shell του GNOME (πατήστε το πλήκτρο των Windows για να ανοίξετε το συρτάρι των εφαρμογών). Συντομεύσεις Nautilus (π.χ., Ctrl + T ανοίγει μια νέα καρτέλα). Συντομεύσεις Ubuntu Dock (Super + 1-9); κι αλλα.

Επειδή ορισμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου είναι πιο χρήσιμες για να γνωρίζετε από άλλους (για να αναφέρουμε ότι υπάρχουν μερικές που είναι δύσκολο να θυμόμαστε) έχουμε συντάξει μια λίστα με τις πιο χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου για το Ubuntu 18.10 στο παρακάτω γραφικό.

Μη διστάσετε να το κατεβάσετε μάθετε από αυτό και να το περάσετε!

Συντομεύσεις πληκτρολογίου του Ubuntu: Εξάπλωση φύλλου

Μπόνους: Μπορείτε να ανακαλύψετε συντομεύσεις πληκτρολογίου σε εφαρμογές Linux κρατώντας πατημένο το Shift και το ‘?’ κλειδιά. Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα συντομεύσεων πληκτρολογίου στην επιφάνεια εργασίας του Ubuntu σε ένα παράθυρο τροπικού.


8. Ξεκλείδωμα κρυφών ρυθμίσεων

Ubuntu 18.10: Tweaks App

Αν κάνετε μόνο ένα πράγμα σε αυτή τη λίστα, κάντε το αυτό επειδή το ένα app που συστήνω ιδιαίτερα όλους τους χρήστες να εγκαταστήσουν μετά την εγκατάσταση του Ubuntu 18.10 είναι ‘Tweaks’.

 Ένα σουηδικό μαχαίρι στρατού για το Ubuntu: Tweaks είναι ένα εργαλείο που ο χρήστης δεν πρέπει να κάνει χωρίς

Τα tweaks, όπως μπορεί να προτείνει το όνομα, θα ξεκλειδώσουν τις κρυφές ρυθμίσεις, δίνοντάς σας έτσι μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο συμπεριφοράς του Ubuntu και της επιφάνειας εργασίας του Shell.

Το βοηθητικό πρόγραμμα προσφέρει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα ρυθμίσεων από αυτές που θα βρείτε στην κανονική εφαρμογή ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών για:

 •  Αλλάξτε θέμα GTK & εικονίδιο
 •  Μετακινήστε τα κουμπιά παραθύρων προς τα αριστερά
 •  Αλλαγή γραμματοσειράς + μεγέθους επιφάνειας εργασίας
 •  Κέντρο νέα παράθυρα
 •  Παράθυρα κεραμιδιών όταν σύρονται στην άκρη της οθόνης
 •  Εμφάνιση της τρέχουσας εβδομάδας στο ρολόι κορυφαίας γραμμής

Ένα πραγματικό ελικοειδές μαχαίρι για το Ubuntu, το Tweaks είναι ένα εργαλείο που δεν πρέπει να κάνει ο χρήστης χωρίς να το εγκαταστήσετε – γι ‘αυτό εγκαταστήστε το από το Ubuntu Software τώρα!

Εγκαταστήστε την εφαρμογή GNOME Tweaks


9. Αλλάξτε την κατεύθυνση κύλισης στο Ubuntu

Αν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή σε trackpad, ίσως δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι η προεπιλεγμένη κατεύθυνση κύλισης του Ubuntu είναι απολύτως αφύσικη, παρά το γεγονός ότι ονομάζεται “φυσική κύλιση”.

Εάν δεν είστε οπαδός της και θέλετε να κάνετε κύλιση δύο δακτύλων για να μετακινηθείτε κάθετα με τον αντίθετο τρόπο, μπορείτε να προσαρμόσετε τη ρύθμιση χωρίς πολύ φασαρία.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Συσκευές> Ποντίκι & Αξεσουάρ και ρυθμίστε τη ρύθμιση ” Φυσική κύλιση “.

Ένα απλό τσίμπημα για μια εμπειρία saner κύλισης!


10. Εμφάνιση ποσοστού μπαταρίας

το ποσοστό μπαταρίας του ubuntu

Σχετικά με το θέμα των φορητών υπολογιστών, οι άνθρωποι συχνά έρχονται σε επαφή για να ρωτήσουν πώς δείχνουν το ποσοστό μπαταριών στο Ubuntu 18.10 ‘s top bar.

Από προεπιλογή, το Ubuntu εμφανίζει ένα εικονίδιο μικρής μπαταρίας στην επάνω μπάρα. Αυτό σας κρατά ενήμερους σχετικά με το πόση ισχύς της μπαταρίας σας έχει αφήσει η συσκευή σας – αλλά παρόλο που το εικονίδιο της μπαταρίας είναι εύκολο να καταλάβει είναι επίσης εξαιρετικά μικροσκοπικό .

Μπορείτε να πάρετε την επάνω μπάρα για να εμφανίσετε το ποσοστό της μπαταρίας ως ανάγνωση κειμένου, δίνοντας έτσι περισσότερη ποσοτικοποιήσιμη λαβή για την ποσότητα της μπαταρίας που απομένει.

Για να δείξετε το ποσοστό μπαταρίας στο Ubuntu, ανοίξτε την εφαρμογή Tweaks (βλ. Βήμα # 7) και μεταβείτε στο Top Bar> Battery Percentage.

Εναλλακτικά, αν είστε οπαδός της γραμμής εντολών, μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν την εντολή:

 gsettings set org.gnome.desktop.interface εμφάνιση-μπαταρία-ποσοστό true

Για να αναιρέσετε τη ρύθμιση, εκτελέστε ξανά την ίδια εντολή, αλλά αντικαταστήστε την επιλογή ‘true’ με ‘false’. Οι αλλαγές ισχύουν αμέσως.


11. Επιλέξτε Πόσο γρήγορα κλειδώνετε το Ubuntu

Στην ενότητα Ισχύς των Ρυθμίσεων μπορείτε να επιλέξετε τη χρονική διάρκεια που η μηχανή σας Ubuntu είναι αδρανής πριν ξεκινήσει το κλείδωμα οθόνης .

Θυμηθείτε: όσο πιο γρήγορα η οθόνη κλειδώνει, τόσο πιο ασφαλής είναι. Είναι βολικό να ορίσετε μεγαλύτερο χρόνο κλειδώματος, αλλά είναι επίσης (δυνητικά) λιγότερο ασφαλής.

Για να αλλάξετε το χρονικό όριο οθόνης Ubuntu κλειδώματος, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Κλείδωμα οθόνης και προσαρμόστε τη ρύθμιση ” Κλείδωμα οθόνης μετά από κενό για … “.


12. Ρύθμιση Night Light

Πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του Ubuntu: Ενεργοποιήστε το φως της νύχτας

Gawking σε μια οθόνη του υπολογιστή όλη την ημέρα δεν είναι μεγάλη για τα μάτια σας ή, αποδεικνύεται, ο ύπνος σας. Το μπλε φως είναι ένας τρομερός διαταράκτης του εσωτερικού ρολογιού του σώματός μας, καθιστώντας πιο δύσκολο τον ύπνο της καλής νύχτας.

Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία «Νυχτός φωτισμός» του Ubuntu και το χρώμα της οθόνης σας θα εμφανιστεί θερμότερα τα βράδια καθώς μειώνεται το ποσό του μπλε φωτός που μπερδεύει τον ύπνο.

Για να ενεργοποιήσετε το Night Light στο Ubuntu, επιλέξτε Ρυθμίσεις> Συσκευές> Εμφανίζει και τοποθετήστε το πλαίσιο δίπλα από το “Night Light”. Μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία (όταν είναι ενεργή) από το μενού Κατάσταση.

Μπορείτε να κάνετε το Night Light να ανάψει αυτόματα από το ηλιοβασίλεμα έως την ανατολή ή να ρυθμίσετε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να ταιριάζει με τα σχέδια ύπνου σας.


13. Αποκτήστε επεκτάσεις GNOME

Πράγματα που πρέπει να κάνετε: Εγκαταστήστε τις επεκτάσεις GNOME

Οι Επεκτάσεις GNOME είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερες λειτουργίες στην επιφάνεια εργασίας του Ubuntu χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε εφαρμογές ή να αγγίξετε τις κρυφές ρυθμίσεις.

Είτε θέλετε μια επιφάνεια εργασίας ενός φύλλου, όπως τα Windows 10 και Linux Mint, μια κυκλική εναλλαγή εναλλαγής καρτέλας cover + ή ένα τερματικό, είναι πιθανό να υπάρχει μια επέκταση που να την κάνει.

Εκατοντάδες μικρής ισχύος εκδόσεις διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του GNOME Extensions και μπορείτε να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις GNOME στο Ubuntu 18.10 desktop χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Για να ξεκινήσετε θα πρέπει να εγκαταστήσετε:

 1.  Πρόγραμμα περιήγησης στο Web ( Chrome εδώ , Firefox εδώ )
 2.  υποδοχή υποδοχής chrome-gnome-shell (αυτό λειτουργεί με τον Firefox)

Ο ιστότοπος του GNOME Extensions θα σας ζητήσει να εγκαταστήσετε το πρόσθετο του προγράμματος περιήγησης κατά την επίσκεψή σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους παραπάνω συνδέσμους.

Ο υποδοχέας υποδοχής (το bit που επιτρέπει την επικοινωνία του ιστότοπου με το κέλυφος της επιφάνειας εργασίας σας) διατίθεται για εγκατάσταση από το Ubuntu Software:

Εγκαταστήστε το σύνδεσμο επεκτάσεων GNOME

Όταν εγκαθίστανται και τα δύο μέρη, όλα αυτά έχετε ρυθμίσει. Εγκαταστήστε τα πρόσθετα από την ιστοσελίδα του GNOME Extensions χρησιμοποιώντας την εναλλαγή ‘off’ σε ‘on’ που εμφανίζεται στις σελίδες επέκτασης.


14. Εγκαταστήστε το καλύτερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα

GIMP 2.10 UI

Όταν θέλετε περισσότερες εφαρμογές – και ας το αντιμετωπίσουμε: ποιος δεν το κάνει; – Το λογισμικό Ubuntu είναι το μέρος που πρέπει να πάτε.

Ένας κεντρικός, βολικός και αποτελεσματικός διανομέας, το λογισμικό Ubuntu σας βοηθά να βρείτε γρήγορα και να εγκαταστήσετε επιπλέον εφαρμογές , βοηθητικά προγράμματα και άλλο λογισμικό στο σύστημά σας.

Και ειλικρινά, είστε χαλασμένοι για επιλογή καθώς χιλιάδες φανταστικές εφαρμογές είναι διαθέσιμες για εγκατάσταση από το Ubuntu Software, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου λογισμικού ανοιχτού κώδικα που έχει να προσφέρει.

Υπάρχουν επαγγελματικά εργαλεία επεξεργασίας εικόνας όπως τα GIMP και Krita , εύχρηστοι επεξεργαστές βίντεο όπως το OpenShot και Kdenlive και το διάσημο λογισμικό ανοιχτού κώδικα όπως το VLC , το Blender και πολλά άλλα.

Βυθιστείτε και εξερευνήστε!

15. Προσέξτε για ενημερώσεις υλικολογισμικού

Η εφαρμογή λογισμικού Ubuntu είναι σε θέση να κάνει περισσότερα από ό, τι βοηθήσει στην ανακάλυψη νέου λογισμικού. Μπορεί επίσης να εγκαταστήσει ενημερώσεις υλικολογισμικού σε συμβατές συσκευές υλικού, όπως τα δισκία γραφικών και τα πληκτρολόγια, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το μηχάνημά σας.

Το λογισμικό Ubuntu θα σας ειδοποιήσει εάν ή όταν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις υλικολογισμικού για τις συσκευές σας. Θα μπορείτε να “αναβοσβήνετε” αυτές τις ενημερώσεις στις συσκευές σας μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς αναστάτωση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ενημερώσεις LVFS και υλικολογισμικού σε συστήματα Linux, ανατρέξτε στον ιστότοπο του έργου:

Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα LVFS


16. Αποθηκεύστε στο Snap Apps

Το Snappy είναι ένας νέος τρόπος για τους προγραμματιστές εφαρμογών να παίρνουν το λογισμικό τους σε χρήστες του Linux όπως εσείς και εγώ, ανεξάρτητα από το ποια διανομή Linux συμβαίνει.

Τα Snaps προσφέρουν έναν ασφαλή τρόπο για να εκτελέσετε την πιο πρόσφατη έκδοση των δημοφιλών εφαρμογών χωρίς να χρειαστεί να βασίζεστε σε τρίτους κατασκευαστές PPA ή σε ασαφείς repos αντιγραφή + επικολληθείς από ένα τρίτο παλιό νήμα φόρουμ κάπου.

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλες τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο επίσημο Snap Store στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή να ανοίξετε το ανοιχτό λογισμικό Ubuntu και να κάνετε μια αφαίρεση.

Μια σειρά από γνωστά λογισμικά είναι αποθηκευμένα στα ράφια Snapcraft, όπως:

 •  Spotify – υπηρεσία ροής μουσικής
 •  Skype – πελάτης κλήσεων βίντεο
 •  Hiri – πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιφάνειας εργασίας
 •  Slack – πελάτης ανταλλαγής μηνυμάτων ομάδας
 •  VLC – το media player που δεν χρειάζεται εισαγωγή
 •  Discord – συνομιλία φωνής και κειμένου για gamers

Για να παραμείνετε στην κορυφή των αξιοσημείωτων νέων εκδόσεων εφαρμογών Snap, ίσως θέλετε να κάνετε check-in με την ετικέτα εφαρμογών Snap. Είναι, εξάλλου, γιατί έχουμε ένα 😉.


17. Καθαρίστε την προσωρινή μνήμη apt για να ελευθερώσετε χώρο

Εάν εγκαθιστάτε πολλές ενημερώσεις λογισμικού και πακέτων, μπορείτε από καιρού εις καιρόν να θέλετε να διασφαλίσετε ότι το σύστημά σας διατηρείται καθαρό.

Μια συμβουλή που τραβήχτηκε από το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο ελευθέρωσης χώρου στο Ubuntu , μπορεί να ελέγξει τη μεγάλη cache της APT σας, τρέχοντας αυτή την εντολή:

 sudo du -sh / var / cache / apt / αρχεία

Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο και να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη APT:

 sudo apt clean

18. Bookmark us!

Λογότυπο OMG

Είμαστε ένας ιστότοπος, γνωρίζετε

Ας πείτε ότι δεν περιμένατε να καταρτίσουμε μια λίστα όπως αυτή και να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να πουλήσουμε τον εαυτό μας; 😅

Είτε είστε νέος στο Ubuntu είτε όχι, μου αρέσει να πιστεύω ότι κάνουμε μια πολύ καλή δουλειά για να σας κρατούμε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα του Ubuntu, όπως και πότε συμβαίνει, οπουδήποτε συμβαίνει!

Παρουσιάζουμε τακτικά νέες εφαρμογές , μοιραζόμαστε μαθήματα, συμβουλές και τεχνάσματα και σας ενημερώνουμε για οποιεσδήποτε σημαντικές ενημερώσεις της κοινότητας , για νέες λειτουργίες του πυρήνα του Linux και για περισσότερες πληροφορίες.

Θα είμαστε διατεθειμένοι να κερδίσουμε μια θέση στο φάκελο των σελιδοδεικτών σας και θα χαρούμε να αποφασίσετε να ακολουθήσετε το Twitter ή να εγγραφείτε στη ροή RSS .

Θα πάρεις:

 •  Τα τελευταία νέα του Ubuntu
 •  Ανακαλύψτε νέες εφαρμογές Linux
 •  Παρακολουθήστε σημαντικές ενημερώσεις
 •  Μάθετε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα
 •  Κάνετε τη φωνή σας ακουσμένη σε δημοσκοπήσεις
 •  …Κι αλλα!

Μην ξεχνάτε ότι διατηρούμε επίσης καρτέλες σε έναν κόσμο με διανομές που βασίζονται στο Ubuntu , συμπεριλαμβανομένων των Linux Mint, elementaryOS και του Zorin OS. Αυτό είναι εκτός από τον αυξανόμενο κατάλογο των επίσημων κοινοτικών περιστροφών, όπως το Ubuntu MATE και το Ubuntu Budgie (των οποίων οι τελευταίες κυκλοφορίες αξίζει τον κόπο).