Εδώ και αρκετές μέρες δοκιμάζουμε στο techmaniacs.gr το Xiaomi Amazfit Bip, το οποίο μας έστειλε το Banggood. Θα το βρούμε στο κατάστημα στα €58 μόνο, που είναι εξαιρετική τιμή για όσα προσφέρει.

Το Xiaomi Amazfit Bip έρχεται με κατασκευή από πολυανθρακικό πολυμερές, που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Η οθόνη του είναι στις 1.28 ίντσες και είναι ανακλαστική έγχρωμη οθόνη, που σημαίνει πως όταν υπάρχει φωτισμός στον χώρο που είμαστε, μπορούμε να την δούμε χωρίς να χρειαστεί να ανάψουμε τον οπίσθιο φωτισμό. Η οθόνη έχει μπροστά της γυαλί Gorilla Glass 3, με ελαιοφοβική επίστρωση, ενώ είναι 2.5D για απαλότερη αφή στις άκρες της. Τέλος το smartwatch έχει πιστοποίηση IP68, ώστε να μην αγχώνεστε αν βραχεί.

Το Amazfit Bip έχει μπαταρία λιθίου 190mAh, που προσφέρει μέχρι και 45 ημέρες αυτονομίας με απλή χρήση. Σε κατάσταση αναμονής μπορεί να φτάσει μέχρι και 4 μήνες με μια φόρτιση, δείχνοντας απλά την ώρα και κάνοντας παρακολούθηση άσκησης και ύπνου, κάτι που είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Σκεφτείτε πως έχουν περάσει 3 μέρες από την μέρα που γυρίσαμε το βίντεο hands on review και η μπαταρία του είναι ακόμα στο 100%!

Τι μπορεί να κάνει όμως για εμάς αυτό το smartwatch;

Αρχικά μας δείχνει την ώρα και τις ειδοποιήσεις μας. Επίσης μπορούμε να λάβουμε πληροφορίες για τον καιρό, να θέσουμε κάποιο χρονόμετρο ή και ξυπνητήρι. Όλα αυτά όμως είναι οι βασικές λειτουργίες. Το Amazfit Bip προσφέρει πολλά παραπάνω, ειδικά για όσους αθλούνται.

Αρχικά έχουμε λειτουργίες άσκησης, καθώς η συσκευή διαθέτει αισθητήρα καρδιακών παλμών, γυροσκόπιο, γεωμαγνητικό αισθητήρα και αισθητήρα πίεσης αέρα. Έτσι μπορεί να καταλάβει ακριβώς πως γυμναζόμαστε. Διαθέτει λειτουργίες τρεξίματος σε εξωτερικό χώρο, τρεξίματος σε διάδρομο και γρήγορου περπατήματος. Έτσι καλύπτοντει μεγάλο εύρος της άσκησής μας. Κατά την άσκηση, μας ενημερώνει για τους καρδιακούς μας παλμούς, αλλά και τις επιδόσεις μας, δείχνοντας μας την ταχύτητα που τρέχουμε, την μέση ταχύτητα και τους χρόνους που κάνουμε ανά χιλιόμετρο. Στο τέλος μπορούμε να κρατήσουμε και την διαδρομή, αφού διαθέτει GPS, για να καταγράφει την θέση μας και να υπολογίζει την ταχύτητά μας.

Εμείς το χρησιμοποιήσαμε για άσκηση στο γυμναστήριο, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους και το βρήκαμε αρκετά ακριβές στις μετρήσεις του, αφού το συγκρίναμε με ακριβότερες συσκευές.

Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται στην εφαρμογή Mi Fit, ώστε να μπορείτε να δείτε την συνολική σας πρόοδο.

Μια άλλη πολύ ωραία λειτουργία είναι αυτή της παρακολούθησης του ύπνου. Έτσι μας δείχνει πόσες ώρες κοιμόμαστε, πόσες από αυτές είμαστε σε βαθύ ύπνο και πόσες φορές ξυπνάμε το βράδυ. Για να δούμε το πόσο φυσιολογικός είναι ο ύπνος μας, κάνει σύγκριση των στοιχείων, με τους υπόλοιπους χρήστες.

Από παραμετροποίηση, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε εκατοντάδες watchfaces, ενώ και το λουράκι αλλάζει πανεύκολα, ώστε να βάλουμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα.

Αυτό που μας αρέσει περισσότερο είναι η τιμή του, αφού στα €58 δεν έχει ανταγωνισμό και σίγουρα θα το εκτιμήσουν όσοι γυμνάζονται. Εμείς θα προτείναμε την αγορά του μαύρου ή του γκρι ρολογιού, που είναι πιο ουδέτερο και θα ταιριάξει καλύτερα με κάθε σας εμφάνιση.

Let's block ads! (Why?)