Με μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Samsung υπέβαλε προχθές ένα νέο εμπορικό σήμα: «Samsung DeX Live». Πιθανόν μιλάμε για την ασύρματη πλατφόρμα του DeX. Αυτό είναι λογικά το επόμενο βήμα της Samsung. Σε κάθε έκδοση «αφαιρεί» κάτι και η τελευταία έχει μόνο ένα καλώδιο USB-C-to HDMI για τα Samsung Galaxy Note 9 και Galaxy S10.

Θεωρητικά, το DeX Live θα μπορούσε να συνδεθεί ασύρματα με οθόνη. Μπορείτε ήδη να χρησιμοποιήσετε το Bluetooth για να συνδέσετε πληκτρολόγιο και ποντίκι. Για να λειτουργήσει αυτό το σενάριο, θα χρειαστεί κάποιο είδος ασύρματου δέκτη στην οθόνη ή μια οθόνη με δυνατότητα σύνδεσης σε WiFi. Δεδομένου ότι το τελευταίο δεν είναι συνηθισμένο, το πρώτο είναι πιο πιθανό το σχέδιο. Αυτός ο δέκτης θα μπορούσε να είναι κάτι απλό όπως ένα Chromecast. Η Samsung λογικά θα κατασκευάσει το δικό της δέκτη, τον οποίο και θα περιέχει στο εσωτερικό των premium συσκευών της.

Η επόμενη ναυαρχίδα από την εταιρεία είναι το Samsung Galaxy Note 10. Πιστεύουμε ότι στην παρουσίαση της συσκευής θα δούμε το DeX Live και τις λειτουργίες του. Σε σχετικά νέα το Android Q beta 3 φέρνει μια επιφάνεια εργασίας παρόμοια με αυτή του DeX.