Με συρόμενες κάμερες και χωρίς notch

Η Xiaomi ανακοίνωσε το Mi Mix 3, τη νέα της ναυαρχίδα με τεράστια αναλογία οθόνης-σώματος που φτάνει το 93.4%. Αυτό το επιτυγχάνει με την μπροστινή όψη του τηλεφώνου να έχει ελάχιστα bezels, συνολικά 4.5mm λιγότερα από το Mi Mix 2S, ενώ απών είναι και το notch. Τις εμπρόσθιες κάμερες των 24MP και 2MP τις κρύβει κάτω από ένα συρόμενο μηχανισμό, αποκαλύπτοντάς τες μόνο όταν χρειάζονται. Σημειωτέον πως ο μηχανισμός δεν είναι αυτόματος όπως στα Vivo Nex ή στο Oppo Find X, μειώνοντας την πιθανότητα κάποιας βλάβης, ενώ ο CEO Lei Jun τον συνέκρινε με τα παλαιότερα συρόμενα τηλέφωνα λέγοντας πως θα είναι χαλαρωτικό για το χρήστη να παίζει μαζί του.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε μία OLED οθόνη 6.4 ιντσών με 1080p ανάλυση, Snapdragon 845 και…μπόλικη RAM που φτάνει τα 10GB! Θα υπάρξει bundle ασύρματου φορτιστή των 10W, ενώ μία 5G έκδοση θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές του επόμενου χρόνου. Στο πίσω μέρος του τηλεφώνου βρίσκουμε έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και μία διπλή διάταξη καμερών των 12MP, wide-angle και telephoto.

Το Mi Mix 3 θα κυκλοφορήσει στην Κίνα την 1η Νοεμβρίου, ξεκινώντας από τα €416 για την έκδοση των 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, €504 για τα 8GB/256GB, ενώ η special έκδοση με τα 10GB RAM και τα 256GB αποθηκευτικού χώρου ονομάζεται “Forbidden City Palace Museum” και κοστίζει €630.