Μετά το teardown των iPhone 12 και 12 Pro Max, το iFixit δημοσίευσε το teardown του iPhone 12 mini και έδειξε πόσο μοιάζουν ή διαφέρουν τα νεότερα smartphones της Apple μεταξύ τους.

Το teardown απέδειξε ότι το iPhone 12 mini είναι μία μινιατούρα του κανονικού μοντέλου. Η ιστοσελίδα διαπίστωσε ότι η Apple έχει βάλει στο τηλέφωνο τις μικρές εκδοχές πολλών κομματιών του iPhone 12 για να μπορέσει να χωρέσει όλη την απαραίτητη τεχνολογία στο μικρό του σώμα. Μερικά παραδείγματα είναι η Taptic Engine, τα ηχεία, και το MagSafe δαχτυλίδι.

iphone 12 mini ifixit teardown

Από την άλλη οι κάμερες του iPhone 12 mini είναι ίδιες με αυτές που βρίσκουμε στο κανονικό μοντέλο, έχει τις ίδιες f/1.6 wide-angle με OIS και f/2.4 ultra wide-angle. Η Apple έχει καταργήσει τα πλαστικά διαχωριστικά λόγο του περιορισμένου χώρου στην ασπίδα της κάμερας.

Σε γενικές γραμμές η διάταξη των εξαρτημάτων στην L-shaped πλακέτα του iPhone 12 mini είναι παρόμοια με αυτή του κανονικού μοντέλου, όπως και η συνολική διάταξη στο εσωτερικό των τηλεφώνων. Διαφορές υπάρχουν στα καλώδια της οθόνης – το μικρό έχει δύο το κανονικό τρία – και στο ότι υπάρχει αυξημένη ασυμμετρία στη γρίλια μάλλον λόγο του χώρου που απαιτεί η κεραία για το 5G.

iphone 12 mini ifixit teardown

To iFixit έδωσε 6 στα 10 στο iPhone 12 mini, γιατί και αυτό έχει πολλά modular κομμάτια που μπορούν να αλλαχθούν εύκολα, αλλά τόνισε ότι η Apple επιμένει να χρησιμοποιεί τις δικές της βίδες και να αυξάνει τα μέσα αδιαβροχοποίησης των smartphones της, δυσκολεύοντας κατά πολύ την επισκευή τους και αυξάνοντας τον κίνδυνο θραύσης του γυαλιού της πλάτης.

Let's block ads! (Why?)