Στην Inno Day 2020 η Oppo έχει παρουσιάσει σημαντικές τεχνολογίες και προϊόντα, όπως το επαναστατικό Oppo X 2021. Ανάμεσα σε όσα παρουσίασε η εταιρεία έκανε tease κάποια από τα χαρακτηριστικά των επερχόμενων flagship smartphone της και αποκάλυψε στοιχεία για την τεχνολογία χρωμάτων που θα χρησιμοποιεί το Oppo Find X3.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εταιρεία, το Oppo Find X3 – που θα κυκλοφορήσει το 2021 – θα υποστηρίζει 100% DCI-P3 και 10-bit βάθος χρώματος στην εγγραφή εικόνας, την αποθήκευση, και την οθόνη, προσφέροντας ακριβή χρώματα.

Η εταιρεία έχει ονομάσει την τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί το smartphone “Full-path Color Management System” και ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο σύστημα διαχείρισης χρωμάτων στο Android που προσφέρει τέτοια απόδοση. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια το σύστημα της προσφέρει εξωπραγματική εμπειρία θέασης με αυθεντική και ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων.

Το Oppo Find X2 χρησιμοποιεί ένα 8+2-bit σύστημα, αλλά η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το Oppo Find X3 θα χρησιμοποιεί 10-bit σύστημα, ενώ θα ενισχύσει την ακρίβεια με χαμηλότερο λόγο Just Notableable Color Difference (JNCD) 0,4.

Πέρα από όλα αυτά, το smartphone θα υποστηρίζει 10-bit HEIF στην εγγραφή και την αποθήκευση που θα επιτρέπει την επανεγγραφή του υποκείμενου συστήματος λόγω της υποστήριξης του παλιού 8-bit. Το Color Correction Solution 2.0 θα είναι ενσωματωμένο στην προεπιλεγμένη λειτουργία διόρθωσης χρωμάτων του Android στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας και θα προσφέρει περισσότερες επιλογές χρώματος.

Let's block ads! (Why?)