Η Realme ιδρύθηκε το 2018 και από τη πρώτη στιγμή σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Για μία ακόμα φορά, η εταιρεία χαρακτηρίζεται ως το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο brand στον κόσμο. Η Counterpoint Research αναφέρει ότι το Q3 του 2020 η κινέζικη κατασκευάστρια έκανε 50 εκατομμύρια αποστολές smartphones, εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με την Counterpoint Research η Realme είχε 132% τριμηνιαία άνοδο και 42% ετήσια άνοδο το τρίτο τρίμηνο. Θετική ήταν και η τάση της παγκόσμιας αγοράς smartphones που είχε 32% τριμηνιαία άνοδο. Βέβαια, η πτώση συνεχίζεται γιατί σε ετήσια βάση η παγκόσμια αγορά αντιμετώπισε 4% απώλεια.

Εκτός από τη Realme, θετικά αποτελέσματα είχαν η Xiaomi με 46% ετήσια άνοδο και οι Samsung, Motorola και Tecno με 2% ετήσια άνοδο. Το Q3 του 2020 ήταν άσχημη περίοδος για τις LG, Apple, Oppo, και Vivo με ετήσια πτώση 11%, 7%, 4%, και 1%, αντίστοιχα.

Τα τρίμηνα που έπονται αναμένεται η Realme να δει μεγάλη άνοδο κερδών γιατί σχεδιάζει την κυκλοφορία πολλών νέων προϊόντων. Ήδη στην Ινδική αγορά έχει καταφέρει να παρουσιάσει 45% τριμηνιαία άνοδο στην κατηγορία των TWS και να έχει το 12% της αγοράς για το Q3 του 2020.

Let's block ads! (Why?)