Η εφαρμογή του Gmail της Google ενημερώθηκε πρόσφατα στο iOS 14 και έλαβε ένα νέο widget, ωστόσο όμως δεν είναι αυτό το είδος του widget που θα ήλπιζες. Αυτή στιγμή, υπάρχει μόνο ένα iOS 14 Gmail widget το οποίο κάνει ένα πράγμα. Προσφέρει quick links για το inbox σου, το μενού σύνθεσης ή την αναζήτηση. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιος τρόπος να δεις το περιεχόμενο του inbox ή να διαγράψεις κάποιο email χωρίς να ανοίξεις την εφαρμογή. Το μόνο στοιχείο αλληλεπίδρασης, είναι απλά ένας μετρητής μη αναγνωσμένων μηνυμάτων, κάτι που το εικονίδιο της εφαρμογής το έκανε εδώ και αρκετά χρόνια.

Ευθύνη για αυτό έχει και η Google, με άλλα email apps σαν το Spark να έχουν δημιουργήσει καλύτερα widgets. Αλλά σε σημαντικό βαθμό το φταίξιμο είναι και της Apple, με τους σαφείς περιορισμούς στο τι μπορούν να κάνουν τα iOS Widgets. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάστηκαν να μην μπορείς να αλληλεπιδράσεις με αυτά. Είναι πιθανό, στο μέλλον η εταιρεία να αναθεωρήσει τη στάση της όσον αφορά το τι επιτρέπει στους developers να κάνουν με αυτά. Άλλωστε μιλάμε στην ουσία για την πρώτη έκδοση του feature στο iOS 14.

Seems like we’re starting to see the limits of how Apple implemented widgets in iOS 14. Gmail’s seems… questionably helpful. pic.twitter.com/WKMeXd1UlD

— Chris Welch (@chriswelch) November 18, 2020

Let's block ads! (Why?)