Πριν καιρό κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για ένα smartphone της Samsung με under-display κάμερα. Leakers και tipsters αποκλείουν κάτι τέτοιο, αλλά πηγές από την Ασία επιμένουν ότι το Samsung Galaxy Z Fold 3 θα έχει τελικά κάμερα κάτω από την οθόνη.

Ένα στέλεχος της βιομηχανίας είπε στο ETNews ότι η Samsung Display ετοιμάζει οθόνες με υποστήριξη για under-display κάμερες. Στο σημείο της κάμερας τα pixels της οθόνης θα έχουν μεγαλύτερο κενό για να επιτρέπουν στο φως να περάσει και να φτάσει στον αισθητήρα. Η εικόνα δεν θα είναι τέλεια, γι’ αυτό το Samsung Galaxy Z Fold 3 θα χρησιμοποιεί ειδικό αλγόριθμο για να διορθώνει την εικόνα και να βελτιώνει τη ποιότητα της.

Το κενό μεταξύ των pixels θα είναι μεγαλύτερο μόνο στο σημείο της κάμερας, γιατί αυτή η τεχνική μειώνει την ποιότητα της εικόνας στην οθόνη. Η ίδια λύση έχει χρησιμοποιηθεί και στο ZTE Axon 20 5G, το οποίο δε φημίζεται για την ποιότητα των selfie φωτογραφιών του.

Το Samsung Galaxy Z Fold 3 αναμένεται να ανακοινωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021 και λογικά επιλέχθηκε να διαθέτει under-display κάμερα γιατί η εταιρεία δεν θέλει να ρισκάρει τις πωλήσεις των Galaxy S21.

Let's block ads! (Why?)