Η νέα σειρά «Elite» του Netflix ήρθε να πιστοποιήσει πως το «La casa de papel» δεν ήταν απλώς ένα πυροτέχνημα, αλλά αντίθετα οι ισπανικές σειρές ήρθαν για να μείνουν και να γοητεύσουν τους απανταχού λάτρεις.
Τα γνώριμα πρόσωπα του «La casa de papel» (Alison Parker / Rio / Denver) αποτελούν από μόνα τους ένα εχέγγυο επιτυχίας, όμως η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια προσέγγιση θα αδικούσε την καλογραμμένη σειρά, τα εξαιρετικά πλάνα και το υπόλοιπο πολλά υποσχόμενο νεανικό cast.


Το «Elite» κινείται σ’ ένα πολυεπίπεδο μωσαϊκό της κοινωνικής σφαίρας και θίγει ευφυώς μια σειρά από φλέγοντα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, όπως τα ναρκωτικά, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, το AIDS και η εγκληματικότητα.
Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία θα ξεδιπλωθεί με την είσοδο τριών υπότροφων μαθητών, προερχόμενων απ’ την εργατική τάξη, σ’ ένα χλυδάτο κολέγιο, όπου φοιτά η αφρόκρεμα της ανώτερης τάξης. Αυτή η αλληλεπίδραση θα δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ διαπροσωπικών σχέσεων, καταδεικνύοντας όχι μόνο το χάσμα που χωρίζει αυτούς τους δύο κόσμους, αλλά και μια χιονοστιβάδα μυστικών που είναι θαμμένα κάτω απ’ αυτούς.
Η δολοφονία της πρωταγωνίστριας θα ταράξει τα νερά της σχολικής κοινότητας και θα καταστήσει τους πάντες υπόπτους, αφού όλοι φαίνεται να έχουν κάποιο κίνητρο. Εν τέλει η ευθύνη θα πέσει εύκολα σε κάποιον από την κατώτερη τάξη, όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, καταδεικνύοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις διαταξικές διακρίσεις, με τους πιο φτωχούς να πληρώνουν πάντα το μάρμαρο και τους πλούσιους να βρίσκουν τον τρόπο να την βγάζουν καθαρή.
Όλα αυτά, όμως, την πρώτη σεζόν και τα οκτώ πρώτα επεισόδια που είναι διαθέσιμα στο Netflix. Πόσες ανατροπές θα φέρει η δεύτερη κανείς δε ξέρει….