Πρωταγωνιστούν: Τζος Ντάλλας, Μελίσσα Ρόξμπουργκ, Αθηνά Καρκάνης

Όλοι θα έχουμε διαβάσει την γνωστή (hoax) ιστορία με το αεροπλάνο που χάθηκε από τα ραντάρ και ξαφνικά προσγειώθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια κάποιων, σε κάποιο αεροδρόμιο 10, 20 ή και 30 χρόνια μετά ε;  Η παραλλαγή κυκλοφορεί και με πλοίο που είχε εξαφανιστεί και επανεμφανίστηκε χωρίς πλήρωμα, ή με νεκρό το πλήρωμα και άλλα τέτοια.

Η συγκεκριμένη σειρά πήρε λοιπόν αυτό το concept και το έφερε στις οθόνες μας. Ένα αεροπλάνο απογειώνεται και όταν φτάνει η στιγμή της προσγείωσης, οι επιβάτες μαθαίνουν ότι θεωρούνταν νεκροί για 5 1/2 χρόνια. 

Πέραν του στοιχείου sci-fi στην σειρά, το οποίο αποκαλύπτεται σιγά σιγά (μέχρι και τώρα δεν έχουμε ανακαλύψει τι συμβαίνει). Υπάρχει και το δραματικό στοιχείο των ανθρωπίνων σχέσεων. Ο πρωταγωνιστής για παράδειγμα Μπεν Στοουν (Τζος Ντάλλας) άφησε μόλις πριν μια ώρα την γυναίκα του και την κόρη του στο αεροδρόμιο, και επιβιβάστηκε με τον γιο του στο αεροπλάνο για να καταλήξει να βρεθεί 5 1/2 χρόνια μπροστά στο χρόνο, όπου η γυναίκα του έχει ήδη μια σχέση και η κόρη του που ήταν δίδυμη με τον γιο του, να είναι πλέον έφηβη (ενώ ο δίδυμος γιος όχι!)

 Νομίζω ότι αν δεν κάνουν το λάθος να το βασίσουν στο δράμα και στην σαπουνόπερα, έχει κάποιες ελπίδες να κερδίσει κοινό η σειρά.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι μην βασιστεί η σειρά σε θρησκευτικές πεποιθήσεις διότι τότε το αεροπλάνο σίγουρα θα πέσει και δεν θα ξανασηκωθεί. Έχει αποδειχθεί ότι σειρές που βασίστηκαν σε θρησκευτικά διδάγματα (όσο καλά και αν είναι) δεν προκαλούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή.

Να σημειωθεί ότι παραγωγός της σειράς είναι ο γνωστός Ρόμπερτ Ζεμέκις (Back to The Future, The Polar Express κ.α.)

Εγώ προτείνω να την δείτε και να μας πείτε την δική σας γνώμη στα σχόλια (όχι βρισιές ε!)