Πρωταγωνιστούν: Μαντλίν Μάντοκ, Μέλονι Ντίαζ, Σάρα Τζέφρι

Μια καυτή πατάτα που την έλεγαν “Charmed”…το CW έχει βαλθεί να μας πρήξει με το Political Correct και δεν το κρύβει. Το πρόβλημα είναι ότι το κάνει με τόσο χάλια τρόπο που πιο πολύ εκνευρίζει, παρά προωθεί την σειρά στους τηλεθεατές.

Ήταν 1998 όταν το πρώτο επεισόδιο της επικής πλέον σειράς “Charmed” (Οι Μάγισσες για όσους έβλεπαν STAR) παίχτηκε στην τηλεόραση με ακροαματικότητες πολύ υψηλές για τηλεοπτική σειρά.

Ήταν λογικό καθώς καμία σειρά στα 90’s δεν τολμούσε να αγγίξει το taboo θέμα της μαγείας. Η σειρά πλέον θεωρείτε μια από τις επιτυχημένες ενώ μέχρι και σήμερα τα re-run της, κερδίζουν φαν.

Μέχρι που αποφάσισε κάποιος ότι η σειρά χρειαζόταν reboot, και τι reboot έτσι; Μιλάμε για πλήρη αναμόρφωση σε σημείο παραμόρφωσης!

Οι Haliwell μετατράπηκαν σε Vera, είναι λατίνες και η μία είναι λεσβία (ω ναι! insert political correct comment here). Όλα ας πούμε καλά μέχρι εδώ.

Βλέποντας μερικά επεισόδια, ανακάλυψα με λύπη, ότι δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει την cult σειρά Charmed του 1998. Οι τρεις πρωταγωνίστριες είναι “αγγούρια”, φέρονται σαν ηλίθιες κυριολεκτικά, και πετάνε και ένα…”λευκή πατριαρχία” μπας και πιάσουν καμιά φεμινίστρια φαν (βλέπε Sabrina Review)

Όπως είχα πει και στο Review της σειράς “The Chilling Adventures of Sabrina”, το να μου λες για το φεμινισμό δεν μου λέει κάτι. Θέλω να βλέπω τι εννοείς, όχι να πετάς πέντε φράσεις στην σειρά και αυτό ήταν.

Μέχρι και οι original charmed σιχτίρισαν την νέα σειρά καθώς την θεώρησαν φτύσιμο στα μούτρα της αυθεντικής. 

Συνεχίζοντας να βλέπω τα επεισόδια, ίσως αξίζει να της δωθεί μια ευκαιρία σαν σειρά, αν ωστόσο περιμένετε να δείτε κάτι σαν τις Charmed του 1998 τότε θα απογοητευθείτε. Αν όμως το δείτε σαν κάτι νέο, ίσως και να σας αρέσει, εγώ ακόμα δεν έχω αποφασίσει.