2024.5: Just a little bit smaller

2024.5: Λίγο μικρότερο

1 Μαΐου 2024 Franck Nijhof  

Σχόλια

Home Assistant Core 2024.5! 🎉

Οι δύο τελευταίες κυκλοφορίες ήταν τεράστιες! Με τους νέους πίνακες εργαλείων drag ‘n drop και τα εργαλεία για την οργάνωση της παρουσίας του Home Assistant , είναι δύσκολο να ξεπεράσετε αυτές τις εκδόσεις… 😅

Έτσι, αυτή η κυκλοφορία είναι λίγο μικρότερη από αυτές τις δύο, αλλά εξακολουθεί να είναι επική! 🤘

Το προσωπικό μου αγαπημένο είναι οι νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στους πίνακες δεδομένων, τις οποίες πολλοί από εσάς ζητήσατε από την τελευταία ενημέρωση . Αλλά η δυνατότητα αλλαγής των ονομάτων των συσκευών που εμφανίζονται στο ενεργειακό ταμπλό είναι πολύ κοντά!

Ω! Πραγματοποιήσαμε τη ζωντανή ροή State of the Open Home 2024 ! Σε περίπτωση που το χάσατε, σίγουρα θα συνιστούσα να το ξαναδείτε. Υπάρχουν πάρα πολλά ωραία πράγματα και spoilers εκεί μέσα!

Αλλά το πιο σημαντικό, ξεκίνησε το Open Home Foundation , το οποίο πλέον διέπει το αγαπημένο μας έργο Home Assistant! ❤️ Διαβάστε περισσότερα στην ανάρτηση ιστολογίου State of the Open Home 2024 .

Τέλος πάντων, δεν θα σε κρατήσω άλλο. Απολαύστε την κυκλοφορία!

../Γαλλικός

Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στη ζωντανή ροή του πάρτι κυκλοφορίας στο YouTube, την 1η Μαΐου 2024, στις 20:00 GMT / 12:00 PST / 21:00 CEST!

Παιχνίδι: Home Assistant 2024.5 Release Party

Περισσότερες δυνατότητες για τους πίνακες δεδομένων μας

Στην τελευταία μας κυκλοφορία, παρουσιάσαμε νέους πίνακες δεδομένων και ήμασταν ενθουσιασμένοι που είδαμε ότι τους αγαπήσατε όλοι! 🎉

Ωστόσο, λάβαμε επίσης πολλά σχόλια για πρόσθετες τροποποιήσεις και λειτουργίες, επομένως προσθέσαμε ένα σωρό από αυτά σε αυτήν την έκδοση. 😎

Μία από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες της νέας ομαδοποίησης στοιχείων αυτών των νέων πινάκων  ήταν η δυνατότητα σύμπτυξής τους, και το έχουμε προσθέσει!

Η εγγραφή οθόνης που εμφανίζει στοιχεία ομαδοποιημένα στους πίνακες δεδομένων μας μπορεί πλέον να συμπτυχθεί.Κάθε ομάδα στοιχείων μπορεί τώρα να συμπτυχθεί και να επεκταθεί.

Ένα άλλο αφορούσε τη δυνατότητα επιλογής και εκχώρησης μιας περιοχής σε πολλά στοιχεία ταυτόχρονα στις σελίδες αυτοματισμού, σκηνής, σεναρίου και συσκευής. Το προσθέσαμε και αυτό!

Όχι μόνο αυτό, τώρα αποθηκεύουμε την τελευταία ομαδοποίηση που χρησιμοποιήσατε (και αν ήταν συμπτυσσόμενες ή όχι) και ταξινομούμε που έχετε χρησιμοποιήσει, οπότε όταν επιστρέψετε σε αυτήν τη σελίδα, θα είναι η ίδια όπως την αφήσατε.Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει τη σελίδα της συσκευής με επιλεγμένα πολλά στοιχεία. Όλα μπορούν να αντιστοιχιστούν σε μια περιοχή με ένα μόνο κλικ.

Τελευταίο αλλά σίγουρα εξίσου σημαντικό, προσθέσαμε τη δυνατότητα ομαδοποίησης και φιλτραρίσματος οντοτήτων με βάση τον τομέα τους στον πίνακα οντοτήτων. Καθώς οι τομείς αντιπροσωπεύουν τον τύπο της οντότητας, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ομαδοποιήσετε και να φιλτράρετε, για παράδειγμα, όλα τα φώτα, τους διακόπτες, τους αισθητήρες κ.λπ.Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει τη νέα ομάδα και το φίλτρο κατά τομέα λειτουργικότητας στη σελίδα οντοτήτων.

Δημιουργήστε βοηθούς απευθείας από το πρόγραμμα επεξεργασίας αυτοματισμού

Ο καλός μας φίλος @karwosts ήταν απασχολημένος με τη δημιουργία μιας εξαιρετικής βελτίωσης ποιότητας ζωής για τον αυτοματισμό μας
συντάκτης για αυτήν την έκδοση.

Είμαι σίγουρος ότι θα γνωρίσεις αυτό το συναίσθημα. Δημιουργείτε έναν αυτοματισμό και σκέφτεστε: “Γεια, χρειάζομαι έναν βοηθό για αυτό!” Στη συνέχεια, όμως, πρέπει να εγκαταλείψετε το πρόγραμμα επεξεργασίας αυτοματισμού, να δημιουργήσετε τον βοηθό και, στη συνέχεια, να επιστρέψετε στον επεξεργαστή αυτοματισμού.

Λοιπόν, όχι πια! Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε βοηθούς απευθείας από το πρόγραμμα επεξεργασίας αυτοματισμού 😎

Σε αυτό το παράδειγμα, δημιουργείται ένας βοηθός χρονοδιακόπτη απευθείας από το πρόγραμμα επεξεργασίας αυτοματισμού χωρίς να το αφήσετε:

Παίξτε: Δημιουργήστε βοηθούς απευθείας από το πρόγραμμα επεξεργασίας αυτοματισμού

Λειτουργίες κλειδώματος για την κάρτα πλακιδίων

Η κάρτα πλακιδίων είναι ήδη καταπληκτική, αλλά η @marcgeurts την έκανε ακόμα καλύτερη προσθέτοντας νέες δυνατότητες στην κάρτα πλακιδίων: Κλειδαριές!

Όταν τώρα προσθέτετε μια οντότητα κλειδαριάς στην κάρτα πλακιδίων και εάν η κλειδαριά σας την υποστηρίζει, μπορείτε τώρα να προσθέσετε δύο νέες δυνατότητες στην κάρτα πλακιδίων:

Στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν διαφορετικές κάρτες πλακιδίων με τις νέες δυνατότητες κλειδώματος.

Αναδιάταξη των χαρακτηριστικών της κάρτας πλακιδίων

Ορισμένες λειτουργίες της κάρτας πλακιδίων, όπως οι προεπιλογές ή οι λειτουργίες HVAC ενός θερμοστάτη, μπορούν να εμφανίζουν πολλά κουμπιά. Παρόλο που μπορείτε να περιορίσετε τα κουμπιά που θέλετε να βλέπετε, ενδέχεται να μην έχουν την επιθυμητή σειρά.

Για να το βελτιώσουν αυτό, οι @karwosts και @piitaya έχουν προσθέσει τη δυνατότητα αναδιάταξης των χαρακτηριστικών της κάρτας πλακιδίων. Για τον θερμοστάτη σας, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε τώρα να αναδιατάξετε τις λειτουργίες ή τις προεπιλογές HVAC σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Εγγραφή οθόνης που δείχνει πώς μπορείτε τώρα να αναδιατάξετε τις λειτουργίες HVAC στον θερμοστάτη που εμφανίζεται σε μια κάρτα πλακιδίων..Τώρα μπορείτε να αναδιατάξετε τις δυνατότητες της κάρτας πλακιδίων.

Προσαρμόστε τα ονόματα των συσκευών στον πίνακα ελέγχου ενέργειας

Μια άλλη εξαιρετική βελτίωση της ποιότητας ζωής από  το @karwosts είναι η δυνατότητα προσαρμογής του εμφανιζόμενου ονόματος για ενεργειακές συσκευές στον ενεργειακό πίνακα ελέγχου.

Το όνομα της οντότητας που αντιπροσωπεύει τη συσκευή που χρησιμοποιείτε στον πίνακα εργαλείων ενέργειας περιέχει συνήθως πρόσθετες ή περιττές πληροφορίες. Με αυτήν τη νέα δυνατότητα, μπορείτε να προσαρμόσετε το εμφανιζόμενο όνομα για να το κάνετε πιο ουσιαστικό.

Για παράδειγμα, εάν η οντότητα ονομάζεται «Ημερήσια χρήση ενέργειας λέβητα σοφίτας» και εμφανίζεται ως σήμερα, μπορείτε τώρα να αλλάξετε το όνομα που εμφανίζεται στον πίνακα εργαλείων ενέργειας σε «Λέβητα» μόνο .Στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν ότι μπορείτε πλέον να αντιστοιχίσετε ένα διαφορετικό εμφανιζόμενο όνομα στον αισθητήρα ενέργειας των συσκευών που εμφανίζονται στον ενεργειακό σας πίνακα ελέγχου.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το όνομα κάθε συσκευής που παρακολουθείται στη σελίδα ρυθμίσεων του πίνακα εργαλείων ενέργειας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Πίνακες εργαλείων > Ενέργεια > Μεμονωμένες συσκευές .

Βελτιωμένος ήχος με το ESPHome for Assist

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το Assist , τον ιδιωτικό μας βοηθό φωνής, και το χρησιμοποιείτε σε μια συσκευή που βασίζεται στο ESPHome (όπως ένα ESP-S3-BOX-3 ή το ATOM Echo ), το πιθανότερο είναι ότι έχετε αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στο ημερομηνία όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε σε καθημερινή βάση: κομμένος ήχος. 😞

Τις περισσότερες φορές, οι απαντήσεις που αποστέλλονταν στη συσκευή φωνητικού βοηθού έλειπαν μερικά μέρη, κυρίως στην αρχή και στο τέλος του ήχου. Αυτό ήταν πολύ αισθητό όταν οι απαντήσεις ήταν σύντομες, όπως το ερώτημα πόσα φώτα είναι αναμμένα σε ένα σπίτι ή η θερμοκρασία δωματίου.

Σε συνδυασμό με την τελευταία έκδοση του ESPHome (2024.4), φέρνουμε μια πολύ βελτιωμένη και πιο αξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ του ESPHome και του Home Assistant για τη μεταφορά φωνητικού ήχου, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί ήχος στη διαδικασία.

Ακούστε τη διαφορά σε αυτήν την παράπλευρη σύγκριση:

Αναπαραγωγή: Βελτιωμένος ήχος με το ESPHome for Assist

Εκτός από την ενημέρωση σε αυτήν την έκδοση, φροντίστε να ενημερώσετε τις συσκευές ESPHome στην πιο πρόσφατη έκδοση για να επωφεληθείτε από αυτήν τη βελτίωση.

Άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές

Υπάρχουν πολλές περισσότερες βελτιώσεις σε αυτήν την έκδοση. εδώ είναι μερικές από τις άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές αυτής της έκδοσης:

  • Είχατε ποτέ μια κακή συμπεριφορά (προσαρμοσμένη) ενσωμάτωση που προκάλεσε συντριβή; Αυτή η έκδοση εισάγει νέες ανιχνεύσεις και  μια νέα λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων για την καταγραφή γνωστών/κοινών μη αναμενόμενης συμπεριφοράς ενσωμάτωσης. Ευχαριστώ, @bdraco !
  • Η ενσωμάτωση ESPHome υποστηρίζει πλέον οντότητες ημερομηνίας, ώρας, ημερομηνίας/ώρας, βαλβίδας και συμβάντων! Τα δύο τελευταία απαιτούν την επερχόμενη έκδοση ESPHome 2024.5.0. Ευχαριστώ @jesserockz , @kbx81 και @nohat !
  • Η ενσωμάτωση MQTT έχει φτάσει στην υψηλότερη κλίμακα ποιότητας: Platinum! Ευχαριστώ @jbouwh , για όλη τη δουλειά που κάνατε σε αυτό!
  • Το γράφημα οπτικοποίησης για όλες τις συσκευές Zigbee που είναι συνδεδεμένες μέσω ZHA έχει βελτιωθεί από το @Cougar . Οι συσκευές έχουν πλέον χρώματα που υποδεικνύουν τη διαθεσιμότητά τους, την ισχύ του σήματος και τη σχέση τους με άλλες συσκευές, τα οποία είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Ομορφη!
  • Η ενσωμάτωση Glances απέκτησε νέους αισθητήρες για την κυκλοφορία δικτύου, την είσοδο/έξοδο του δίσκου, την GPU και το χρόνο λειτουργίας. Ευχαριστώ @fhoekstra & @wittypluck !
  • Το @Lash-L πρόσθεσε μια υπηρεσία στην ενσωμάτωση Roborock για να λαμβάνει εύκολα πληροφορίες χάρτη από το κενό σας. Φοβερός!
  • Η ενσωμάτωση cloud Airzone υποστηρίζει πλέον θερμοσίφωνες. Ευχαριστώ @Noltari !
  • Ο @joostlek πρόσθεσε μια υπηρεσία URL εξαγωγής μέσων στον εξαγωγέα πολυμέσων , επιτρέποντάς σας να λάβετε τη διεύθυνση URL πηγής ενός στοιχείου πολυμέσων. Ομορφη!

Νέες ενσωματώσεις

Χαιρετίζουμε τις ακόλουθες νέες ενσωματώσεις
σε αυτήν την έκδοση:

  • Ambient Weather Network , προστέθηκε από τον @thomaskistler
    Ανακτήστε πληροφορίες τοπικού μετεωρολογικού σταθμού από το Ambient Weather Network.
  • Arve , που προστέθηκε από τον @ikalnyi
    Παρακολουθήστε τα δεδομένα ποιότητας του αέρα στην πραγματική ζωή από τις συσκευές σας Arve.
  • Energenie Power-Sockets , που προστέθηκαν από την @gnumpi
    Ελέγξτε τα Energenie Power-Strips σας μέσω USB.
  • Το Epic Games Store , προστέθηκε από την @Quentame
    Παρέχει ένα ημερολόγιο για το Epic Games Store για να παρακολουθεί τις εκπτώσεις και τα δωρεάν παιχνίδια.
  • Έξυπνοι θερμοστάτες Bluetooth eQ-3 , που προστέθηκαν από τον @EuleMitKeule
    Ελέγξτε τους έξυπνους θερμοστάτες eQ-3 μέσω Bluetooth.
  • Sanix , προστέθηκε από την @tomaszsluszniak
    Παρακολουθήστε τη στάθμη νερού/λυμάτων χρησιμοποιώντας τις συσκευές Sanix (by BIT Complex).

Διατίθενται πλέον ενσωματώσεις για ρύθμιση από τη διεπαφή χρήστη

Οι παρακάτω ενσωματώσεις
είναι πλέον διαθέσιμα μέσω του Home Assistant UI:

Χρειάζεστε βοήθεια? Γίνετε μέλος της κοινότητας!

Το Home Assistant έχει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών που είναι όλοι περισσότερο από πρόθυμοι να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Λοιπόν, ελάτε μαζί μας!

Ο πολύ ενεργός διακομιστής συνομιλίας Discord είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρεθείτε και μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στα καταπληκτικά φόρουμ μας .

Βρήκατε σφάλμα ή πρόβλημα; Αναφέρετέ το στο πρόγραμμα παρακολούθησης προβλημάτων για να το διορθώσετε! Εναλλακτικά, ελέγξτε τη σελίδα βοήθειας για καθοδήγηση για περισσότερα μέρη που μπορείτε να πάτε.

Ασχολείστε περισσότερο με το email; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο Building the Open Home για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα σχετικά με λειτουργίες, πράγματα που συμβαίνουν στην κοινότητά μας και άλλα νέα σχετικά με τη δημιουργία ενός Open Home. κατευθείαν στα εισερχόμενά σας.

Αλλαγές μη συμβατές προς τα πίσω

AVM Fritz!SmartHomeBig Ass fansecobeeHoneywell Total Connect Comfort (ΗΠΑ)IMAPInsteonNetatmoΜηχάνημα εγγραφήςΔιακομιστής Traccar

Εάν είστε προγραμματιστής προσαρμοσμένης ενσωμάτωσης και θέλετε να μάθετε σχετικά με τις αλλαγές και τις νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες για την ενσωμάτωσή σας: Φροντίστε να ακολουθήσετε το ιστολόγιο προγραμματιστών μας . Τα ακόλουθα είναι τα πιο αξιοσημείωτα για αυτήν την έκδοση:

Αποχαιρετισμός στα παρακάτω

Οι παρακάτω ενσωματώσεις
επίσης δεν είναι πλέον διαθέσιμα από αυτήν την κυκλοφορία:

  • Το Epson Workforce καταργήθηκε. Το πακέτο προέλευσης/εξάρτηση που χρησιμοποιεί αυτή η ενοποίηση δεν είναι πλέον διαθέσιμο. ( @joostlek – #115201 )

Όλες οι αλλαγές

Φυσικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτή την έκδοση. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλες τις αλλαγές που έγιναν εδώ: Πλήρες αρχείο καταγραφής αλλαγών για το Home Assistant Core 2024.5

spot_imgspot_img

Subscribe

Related articles

Εγκαταστήστε τα Epic Games στο Steam Deck με το Junk-Store

Ενώ το Steam Deck παραμένει αναμφισβήτητα ο πρωταθλητής Pound-for-Pound...

Άσχημα τα νέα για το Resident Evil 9

Όπως φαίνεται, οι fans των Resident Evil παιχνιδιών θα...

Mary & Josh Win Grammys Newcommers of the Year With Their Debut Album

I actually first read this as alkalizing meaning effecting...

Before Concert Therapy: Breathtaking Barbados Walking Experience

I actually first read this as alkalizing meaning effecting...
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here